Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σοκ από την αυτοκτονία του 77χρονου - Σε εξέλιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα !

Με σημειώματα και λουλούδια αφημένα στο δέντρο δίπλα από το οποίο ο 77χρονος συνταξιούχος έδωσε τέλος στη ζωή του εκδηλώνουν οι Αθηναίοι τη συγκίνησή τους για το περιστατικό που έχει συγκλονίσει από το πρωί την καρδιά της πόλης. Η αυτοκτονία του ηλικιωμένου έχει προκαλέσει κινητοποίηση και στο διαδίκτυο ενώ ήδη στο Σύνταγμα έχει συγκεντρωθεί κόσμος.

Σοκ από την αυτοκτονία του 77χρονου - Σε εξέλιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Τα ακριβή αίτια της απόγνωσης που οδήγησε τον συνταξιούχο φαρμακοποιό στην αυτοκτονία τελούν ακόμη υπό διερεύνηση. Ωστόσο εκτιμάται ότι ο 77χρονος Δ.Χ έφθασε στην απόφασή του φορτισμένος όντας και από τπ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Εντύπωβση άλλωστε έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο 77χρονος είχε φροντίσει να τακτοποιήσει τις τρέχουσες οικονομικές του εκκρεμότητες με σπουδή που κίνησε την περιέργεια των γνωστών του.

Τον περιγράφουν ως πολιτικοκοινωνικά ενεργό και αξιοπρεπή άνθρωπο με συμμετοχή, εσχάτως, και σε κάποιες από τις εκδηλώσεις των Αγανακτισμένων.

Οι δε γείτονές του στους Αμπελόκηπους τον ανακαλούν ως έναν πολύ ήσυχο και πράο άνθρωπο. Ανάλογη ήταν και η αίσθηση που άφησε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος.

Αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας

Σοκ από την αυτοκτονία του 77χρονου - Σε εξέλιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα
«Τον θυμάμαι ως έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο με πολλή ευγένεια και με πολύ τακτ. Ο άνθρωπος αυτός αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σε συνδυασμό με την οικτρή οικονομική του κατάστασή, ο δρόμος που είχε να επιλέξει ήταν η επαιτεία ή να βάλει τέλος στη ζωή του. Αποφάσισε το δεύτερο, λόγω του ότι η αξιοπρέπειά του δεν του επέτρεπε να ζήσει ζητιανεύοντας» δήλωσε ο κ. Λουράντος, περιγράφοντας τη δραματική θέση στην οποία είχε περιέλθει ο συνταξιούχος αυτόχειρας της πλατείας Συντάγματος.

Ο 77χρονος ήταν μέλος του Συλλόγου έως το 1994, οπότε πούλησε το φαρμακείο του. «Ο τρόπος, που επέλεξε, δηλώνει πολιτική θέση και στάση. Αν αυτός ο άνθρωπος αυτοκτονούσε στο σπίτι του δεν θα γινόταν τόσος θόρυβος, όπως δεν έγινε και για τις προηγούμενες 1900 αυτοκτονίες. Είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να το δούμε ανάμεσα σε πολλές άλλες περιπτώσεις αυτοκτονιών στη χώρα μας, στη χώρα του γέλιου και του ήλιου...» σημείωσε ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Σοκ από την αυτοκτονία του 77χρονου - Σε εξέλιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Τέλος με κόκκινο μελάνι
Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του θα συναξιολογηθεί και το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πίσω του και στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και πριν γίνω βάρος στο παιδί μου».

Σοκ από την αυτοκτονία του 77χρονου - Σε εξέλιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Ωστόσο τα αίτια της αυτοκτονίας του θα διαλευκανθούν οριστικά μόνον έπειτα και από τις μαρτυρίες των οικείων του, της συζύγου, πρώην εργαζόμενης στην κρατική τηλεόραση και της κόρης του, που κατά πληροφορίες είναι απασχολούμενη σε πολιτικό γραφείο βουλευτού.

Θλίψη, οργή και κινητοποίηση στο ίντερνετ
Η αυτοκτονία του 77χρονου δημιούργησε συγκίνηση στα social media και έδωσε αφορμή για την επανερνεργοποίηση των «Αγανακτισμένων» που μέσα από το Facebook, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να «αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Μνημονίου» στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Σοκ από την αυτοκτονία του 77χρονου - Σε εξέλιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα
«Ειρηνικά και ενωμένοι, χωρίς βία και διαχωρισμούς. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων. Δεν θα γίνουμε οι υποψήφιοι αυτόχειρες που θέλουν. Κανένας και καμία μόνοι τους ενάντια στην κρίση. Για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες θυσίες στο βωμό ενός άπληστου συστήματος. Για να πληρώσουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το σημείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις 5.30 πλήθος πολιτών είχε μαζευτεί στην πλατεία Συντάγματος. Κάτω από το δέντρο, που αυτοπυροβολήθηκε ο 77χρονος, απόθεσε στεφάνι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, του οποίου ο αυτόχειρας ήταν μέλος, και πλάι σ΄αυτό, πολίτες αφήνουν ανθοδέσμες και ιδιόχειρα σημειώματα.
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν έλειψαν και φραστικά επεισόδια μεταξύ των πολιτών, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας από εκπροσώπους συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook