Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ήρθαν οι Ρώσοι.. Το χιλιάρμενο στην Μεσόγειο

Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι τα λόγια του Κοσμά του Αιτωλού και λέω τι μπορεί να είχε στο μυαλό του όταν τα έλεγε στους αγράμματους σκλαβωμένους από το Τουρκικό ζυγό χωρικούς που επισκεπτόταν για να τους τονώσει το ηθικό.
17। "Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη"।
18। "Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη"।
19। "Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης"

Άραγε να εννοούσε το σημερινό Ρωσικό στόλο; Ήξερε από τότε για αυτά που θα συμβούν στις μέρες μας; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Η σημερινή πραγματικότητα μας δίνει την είδηση ότι ο Ρωσικός στόλος πλέει στην Μεσόγειο για τα συμφέροντα που έχει η Ρωσία στο θέμα της Συρίας..


Δεύτερος ρωσικός στόλος κατευθύνεται από την βόρειο Ρωσία στην Συρία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Tartous. Πρόκειται για το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha του Βόρειου Στόλου τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk σήμερα το πρωί.
Ο ρωσικός στολίσκος θα συναντηθεί με την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy του Στόλου της Βαλτικής μαζί με άλλα βοηθητικά πλοία χωρίς αναφέρεται ο τύπους και ο αριθμός αυτών.
Τα πέντε ρωσικά πλοία και τα βοηθητικά που τα συνοδεύουν θα πλεύσουν προς τα νότια και θα εισέρθουν στην Μεσόγειο μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αλλάζοντας άρδην την κατάσταση στην περιοχή μας.
Δεδομένης της καθόδου του στολίσκου των αποβατικών από την Μαύρη θάλασσα η αποστολή των πλοίων αυτών αποτελεί κλιμάκωση της ρωσικής εμπλοκής στην συριακή κρίση αφού με την άφιξη του δεύτερου ρωσικού στολίσκου στην Συρία στην Μεσόγειο θα υπάρχουν πέντε αποβατικά πλοία δύο πολεμικά και αριθμό βοηθητικών.



Ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος που έχει πλεύσει στην Μεσόγειο από την εποχή των τσάρων, ξεκινά μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, νοτιοδυτικά της Πύλου, σε απόσταση μόλις 60 ν।μ। από τις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠEΘΑ στο defencenet।gr। Η Ρωσία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή για τις 2 ή εναλλακτικά 3 Ιανουαρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-33 που θα εξομοιώσουν εχθρικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής της ρωσικής αρμάδας.
Άλλα μαχητικά Su-33 (συνολικά διαθέτει δύο Μοίρες με 20 μαχητικά Su-33 και περίπου 12 κρούσης Su-25) θα αναλάβουν την εικονική προστασία του Στόλου, ενώ το ενδιαφέρον είναι αν θα υπάρξει στο σενάριο εκτόξευση πυρηνικών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας από αυτά που διαθέτει το Admiral Kuznetsov
Γενικά, οι ασκήσεις, που προγραμματίζει το ρωσικό Ναυτικό να πραγματοποιήσει νοτιοδυτικά της Πύλου θα αφορούν το συνολικό φάσμα του αεροναυτικού πολέμου, με εναέριες επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov αγώνα κατά σκαφών επιφανείας και σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ


Και η είδηση της ημέρας είναι ότι Ρωσικά αρματαγωγά και ρυμουλκά εξήλθαν των Δαρδανελλίων - Πλέουν νοτίως της Ίμβρου
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα ρωσικά αρματαγωγά FILCHENKOV και TSESAR KUNIKOV και τα ρυμουλκά SHAKHTAR και OKHTENSKY εξήλθαν των Δαρδανελίων και πλέουν νοτίως της Ίμβρου.
Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ρωσικά πλοία είχαν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για την είσοδο και διέλευση τους από το Αιγαίο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook